Seychelles szigetek

 

Seychelle-szigetek egy szigetállam, az Indiai-óceánban, Afrika partjaitól keletre. Afrika önálló államai közül a Seychelle Köztársaság népessége a legkisebb. Ma főleg francia, afrikai, indiai és kínai bevándorlók utódai élnek itt. Gyorsan növekvő és fejlődő szolgáltatási, turisztikai tevékenység jellemzi.Gazdasága az idegenforgalomra és a halászatra épül.

 

A belső szigetcsoporthoz tartozik a 3 legnagyobb sziget: Praslin, Mahé és La Digue, melyek a turizmus szempontjából a legtöbben látogatják.

 

Praslin sziget:

 

 

E magával ragadó szigeten a nyugalom és szépség várja a turistákat. Seychelles második legnagyobb szigete, a Vallée de Mai otthona. Ez az egyetlen hely a földön, ahol megtalálható az érdekes alakú Coco de Mer (tengeri kókusz) pálma, mely több, mint 200 évig is élhet. A szigeten óriási szilklák váltakoznak gyönyörű tengerpartokkal.

 

Mahé sziget:

 

 

A Mahé-szigeten található a főváros, Victoria, melynek kikötője és nemzetközi repülőrtere van A mutatós szigeten a hegyek dominálnak (a Mome Seychellos eléri a 905 m magasságot) amiket buja trópusi növényzet takar. 75 homokos tengerpart öleli körül a szigetet.

 

La Digue sziget:

 

 

La Digue szigetén alig találunk motoros járművet, mindenki kerékpárral vagy (a szigetlakók nem kis örömére és hasznára) szekérrel közlekednek. A leghíresebb természetfotósok itt veszik mesterkurzusaikat (csodálatos a táj), s itt él a korábban kihaltnak vélt fekete papagáj is. Mindenképpen említést kell tennünk a Szent Anna Nemzeti Parkról, amely hat szigetet foglal magába, s igazi búvárparadicsom.