Érdemes tudni...

Mexikó Észak-Amerika déli részén elhelyezkedő ország. Északról az Egyesült államok, délkeletről Guatemala és Belize, nyugatról a Csendes-óceán, keletről pedig a Mexikói-Öböl és a Karib tenger határolja.

 

 

A Föld legnépesebb spanyol nyelvű országa, a legészakibb és legnyugatibb latin-amerikai állam. Címeréban a fügekaktuszon ülő, csőrében kígyót tartó sasmadár az aztékok eredetmítoszára utal; korábbi jelképe az aztékkaktusz volt.   

 

Mexikó ez a varázslatos ország  rendkívül gazdag idegenforgalommal rendelkezik. Titokzatos piramisai , számos régészeti lelőhelye, a gyarmati idők hangulatos városai, egzotikus növényvilága, fenséges hegyvonulatai, gyönyörű, fehérhomokos tengerpartjai és nem utolsósorban barátságos, közvetlen lakosai a mexikói utazást egy  életre szóló, felejthetetlen emlékké teszik!

 

Körutazás az ország déli részén kevésbé látogatott, de nem kevésbé szép helyekre. A Yucatán-félsziget nagyrészt, lapos trópusi terület buja dzsungelekkel és déli részén esőerdőkkel. A keleti part mentén a világ második legnagyobb egybefüggő korallzátonya határolja és itt tallálható a világ legnagyobbb atollja is, a Branco Chinchorro. A félsziget számos óriás lagúnát, mangrove mocsarat foglal magába, állat-és növényvilága egyedülálló, Campeche az első város, melyet a spanyolok itt alapítottak, Erődített történelmi belvárosát 1999-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.