Tokio, Japán látnivalói

JAPÁN, TOKIÓ

 

 

 

Tokió Japán közigazgatási központja, a japán kormány és a császár székhelye. Egy nyüzsgő metropolisz, mely 9 millió lakosával a világ egyik legnagyobb városa. Ezen a különleges helyen a több száz éves templomok, pagodák, szentélyek és a legmodernebb épületek, felhőkarcolók is megférnek egymás mellett.
A süvítő szuperexpresz, a shinkansen alig három óra alatt a futurista Tokióból egy teljesen más világba, a történelmi levegőjű Kiotóba repít bennünket. De a természet szerelmeseinek is ezernyi meglepetést tartogat Japán: vadregényes barlangokat Okinoerabu-jima korallzátonyán, remek búvárhelyeket Zamami-jimán, ritka állatfajokat Hokkaidō szigetén. A kulináris örömök kedvelőit bizonyára lázba hozzák majd a japán konyha finomságai: a szusi, a miso, a tofu, a yakitori vagy az ecetes sertésfül. Egy japán utazás életre szóló, különleges élmény, melyet 2020-ban az Olimpia szellemében élhet át.

 

 

 

 

 

TOKIÓI LÁTNIVALÓK

 

Tokiót, Japán központját a világ egyik legszínesebb és legnyüzsgőbb városaként tartják számon. A városban érdemes hosszabb időt eltölteni, egyrészt, hogy hozzászokjunk a város pörgős életéhez, másrészt, hogy legyen időnk minden látványosságot megcsodálni.

 

 

Ginza

Tokió legdrágább negyedében található a nők egyik legnagyobb álma: a Ginza nevű bevásárló sétány. A luxus és exkluzivitás minden formában jelentkezik az utcán sorakozó boltokban, valamint a főváros jelképeivé váló két hatalmas bevásárlóközpontban, a Mitsukoshiban és a Wakoban. A kirakatok eltérnek a szokványostól, bonyolult kellékek és díszítőelemek egész sora ékesíti őket, melyek mind az ország kultúráját igyekeznek bemutatni. Mivel a város nem csak nappal, de éjjel is nyüzsög, ezért a boltvezetők úgy döntöttek, hogy esténként színes neonokkal és lámpásokkal világítják meg ezt a városrészt, melynek látványa egyenesen bámulatos.

 

Akaszaka Palota

A korábban császári palotaként üzemelő Akaszaka Palota Tokió Akaszaka városrészében található. A hatalmas, 15000 négyzetméter nagy, neobarokk stílusú épülethez káprázatos japánkert és egyéb, a helyi kultúra stílusjegyeit magán viselő, kisebb épületek is tartoznak. Napjainkban az állami vendégek lakhelyéül szolgál.


Tokió torony

Sok vita szólt már arról, hogy a Minato városrészben található Tokió torony szép-e vagy sem. Az Eiffel torony másaként is elhíresült torony rádió- és kilátótoronyként is üzemel, valamint szórakozóhelyek, üzletek és egy szentély otthonául is szolgál. A vitát többnyire a torony színe váltja ki, ugyanis a fehér és az élénk narancssárga színében pompázik. Egyesek szerint ez gyalázat az Eiffel toronyra nézve, míg mások azt mondják a torony egyedi és feltűnő színe feldobja a szürke mindennapokat.

 

 

Ueno Park


Tokió Ueno körzetében fekszik a főváros híres parkja, mely gyönyörű múzeumok, szentélyek, egy koncertterem, egy állatkert és szobrok otthona. A park legszebb látványossága a Tokiói Nemzeti Múzeum, mely külsőre leginkább egy csapott tetejű pagodára emlékeztet. A múzeum előtt hatalmas tükörmedence terül el, a múzeum homlokzatát pedig Rodin Pokol kapuja című alkotásának másolata ékesíti. A park másik ismert látványossága Szaigó Takamori szobra, melyen kutyájával ábrázolják. A parkban található sétányokat cseresznyefák egész sora szegélyezi, és amikor ezek virágoznak a milliónyi rózsaszín cseresznyevirágnak köszönhetően olyan, mintha egy igazi mesevilágba csöppennénk. Ha pedig még ennél is emlékezetesebb élményre vágyunk, akkor érdemes csónakázni egyet a parkon átfutó folyón.

 

Forrás: www.femcafe.hu