Costa Rica

2023. november

Árak és pontos dátum előkészítés alatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

1. nap: Érkezés – San José

Menetrendtől függően érkezés San José-ba. Transzfer a szállodába. Szállás Hilton San José Sabana. Vacsora és szállás. (V )

 

 

2. nap: San José – Puerto Limon - Manzanillo

Korai reggelit követően a karibi partokhoz utazunk (kb. 4,5 órás utazás megállóval), Manzanillo tengerparthoz. A karibi partszakasz mentén melegebb a víz (27-28 C), dúsabb a növényzet, sokféle állat lelhető fel. Olyan, mintha az édenben lennénk. Nem lenne teljes a körutazás az ország karibi részének felfedezése nélkül. Szállás a Cariblue Jungle & Beach Resortban, kertre néző szobában. Az olasz séf vezette étteremben napi menüket ajánlanak ebédre, vagy vacsorára. Napközben ingyenes kávé. Medence és jacuzzi szolgálja még a kényelmet. (R)

 

 

3. nap: Cahuita Nemzeti Park – Manzanillo Beach

Pihenés a szállodában, fürdés a meleg karibi tengerben a csodálatos Manzanillo Beach-en.

Fakultatív program lehetőségek: séta Costa Rica egyik leglátogatottabb nemzeti parkjában, a csodás Cahuita Nemzeti parkban, vagy a Gandoca Wildlife Refuge-ben. Lehetőség van tengerparti lovaglásra és kalandpályán való csúszásra is. Ráhangolódunk Costa Rica hangulatára, ritmusára és feltöltődve folytatjuk a körutazást.(R)

 

 

4. nap:  Érkezés – San José

Reggeli után visszautazás San Joséba, rövid városnézés. A rövid programon résztvevők ezen a napon csatlakoznak be a körutazásba. Szállás Hilton San José Sabana. Vacsora és szállás. (V)

 

5. nap: Doka – Poás Vulkán

Reggelit követően ellátogatunk az aktív Poás Vulkánhoz, rövid séta során a vulkáni kürtőhöz is feljutunk. Kedvezőtlen időjárás, nagy köd esetén elmaradhat a vulkán megtekintése. Fakultatív látogatás a Doka kávé ültetvényen ebéddel, ismerkedés a kávé termesztés és készítés rejtelmeivel, kóstolóval. Program ára: 60 USD. Továbbutazás az Arenal régióba. Belépő és büfé vacsora a parkban található természetes hőforrásokban. Szállás az Arenal Springs Resortban (R, V)

 

 

 

6. nap: La Fortuna – Arenal

Az Arenal vulkán régió az ország adrenalin központja. Kényelmes hegyi túra a La Fortuna vízeséshez, frissítő fürdés a vízesés gyűjtő medencéjében. Ebéd. Az Arenal Nemzeti Park az ország talán leglátogatottabb része. Több sétaút vezet a parkon át, ahonnan a megkövesedett láva folyamok nyomai is jól megfigyelhetők. A túrát egy kellemes termálfürdőzéssel vezetjük le az esőerdőben, melyet büfé vacsora követ. Szállás az Arenal Springs Resortban. (R, V)

 

 

 

7. nap: Arenal – Monteverde Nemzeti Park

Costa Rica legszebbnek tartott helyeinek egyike, ahol a fák lombkoronája gyakran a felhőkbe ér. A Selvatura Park minden igényt ki tud elégíteni: fák lombkoronája közötti séta, drótkötélen ereszkedés, függőhidak, Tarzan hinta, mindenki kedve szerint próbálhatja ki a kaland és az adrenalin szint határait feszegető lehetőségeket. Szállás és vacsora a rusztikus Heliconia hotelben. (R, V)

 

 

8. nap: Monteverde - Manuel Antonio Nemzeti Park

Costa Rica legszebbnek tartott Csendes-óceán parti nemzeti parkja lesz az utolsó fontos állomás. Útközben könnyű ebéd. Vacsora és szállás Parador Resort, vagy hasonló. (R,E,V)

 

 

 

 

9-10. nap: Manuel Antonio Nemzeti Park

Első nap katamaránnal hajókázás a meleg óceánban. A hajón gyümölcslevek, koktélok, víz, kávé és friss ebéd kerül felszolgálásra, valamint snorkel felszerelés biztosított. Második nap kajakozás, vagy vezetett séta a Manuel Antonio Nemzeti Parkban belépővel. Vacsora. (2 x R, 1 x E, 2 x V).

 

 

 

 

 

11. nap:  Manuel Antonio Nemzeti Park – San José

Reggeli a szállodában. Menetrendtől függően indulás vissza San José-ba, az út kb. 4,5 óra. Amennyiben az idő engedi, vásárlási lehetőség, majd transzfer a repülőtérre. Hazarepülés. ( R )

 

 

A programok sorrendje változhat.

 

További információkért édeklődjön :

 

Kókai Gyöngyvér 
+36 30 297 87 61
E-mail: gyongyver@pegazus.hu